mandag 14. mai 2012

Knekkebrød

Har lovet en stund å legge ut oppskriften, så her er den endelig :O) Disse er kjempelette å lage, er gode, grove og fulle av gode saker. Og alle ingredienser finner i vanlige dagligvarebutikker ;O)

2 dl sammalt rug
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt
7 dl vann

Rør sammen alt det tørre før vannet blandes i. Deigen skal være veldig løs.

Deigen fordeles på to bakepapirkledde brett. Smør gjerne litt olje på papiret, så er det lettere å få det av etterpå.

100-150 grader (prøv dere frem).

Stek brettene (jeg har begge i samtidig, går helt fint) i ca 5-10 min før de tas ut og rutes. Lettere når deigen har satt seg litt, så slipper de å "smelte" sammen igjen etterpå. Pizzahjul er tingen :O)

Stekes så i 50 min til. (Prøv dere frem, men de må være tørre under).

Knekkebrødene skal være harde og sprø før de settes i bokser.

1 kommentar:

  1. Eg kan vel heller komme innom når disse er ferdig lagte?? ;-)

    SvarSlett